SİVAS / ULAŞ - Yenikarahisar Mehmet Ali Demet İlkokulu

Yenikarahisar Mehmet Ali Demet İlkokulu

Tansu Çiller Caddesi Yenikarahisar Mahallesi 8/1 ULAŞ/SİVAS
Vizyon
Bilimsel teknolojilerin ışığında okuyan, okutan, araştıran, özgür düşünen, sorunları çözebilen, başkalarının haklarına saygılı, ülkesine karşı sorumlu, toplumsal hayatın her alanında hukukun üstünlüğüne inanan, gelişme açık, çevre bilinci yüksek, kendine güvenen, katılımcı, sorgulayan, etkili ve nitelikli insan yetiştirmek için eğitim öğretim kalitesini sürekli yüksek tutarak hem bilimsel hem de sosyal yönde gelişmiş, yüksek ahlaki değerler kazanmış, küresel rekabete hazır bireyler yetiştiren örnek aranan bir eğitim kurumu olmaktır.
Misyon
Öğrencilerin çevresiyle iyi ve olumlu bir iletişim kuracak davranışları kazanmaları, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmeleri, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmaları, sosyal ve duygusal yönden sağlıklı yetişmeleri için her türlü imkanı hazırlamak.
Derslik :7<
Öğretim Şekli :Tam Gün
Ders Başlama Saati : 08:30 Ders Bitiş Saati : 14:20
Kaloriferli
ADSL (8 Mbit)
Pansiyon Bilgileri
Belde belediyesine ait araçlarla ve şahsi araçlarla sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Yenikarahisar, Ulaş ovasının güneyinde ve Kulmaç dağının eteğinde kurulmuştur. Yenikarahisar beldesinin doğusu : Kangal-Malatya karayolu 7 km. Batısı Küpeli köyü. Güneyi: Hüyüklüyurt (Altınyayla ilçesi) ve Acıyurt köyleri. Kuzeyinde Karataş köyü bulunmaktadır. Belde halkının geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Yenikarahisar beldesinin doğu-batı kesiminde yer alan tepe sit alanıdır. Tarih öncesi çağlardan günümüze değin varlığını muhafaza eden bir hüyük mevcuttur.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Ulaş ilçesine 15, Sivas iline 54 kilometre mesafede bulunmaktadır. Sivas-Malatya yolu üzerine bulunan beldemiz bu yola 6 kilometrelik mesafededir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu